پورتال ورزش آذربایجان، سرویس ورزشی آناج به بهانه مشکلات پیش روی بانوان دوچرخهسوار گفتگویی با ستایش وجدی، رکاب زن تبریزی و ملیپوش انجام داده است که در ادامه آن را مشاهده میکنید.
ستایش وجدی در این گفتگو با اشاره به بیتوجهیها به ورزش دوچرخهسواری بانوان در کشور اظهار داشت: مسابقات دوچرخهسواری در بخش بانوان در حد بسیار محدود و به شکل نامنظم برگزار میشود و هیچ استانی میزبانی مسابقات را بر عهده نمیگیرد. از سویی، بیش از چند سال است که در جادههای تکراری و غیراستاندارد و در سطح و کیفیت بسیار پایین مسابقه میدهیم.
وی اضافه کرد: متاسفانه دختران دوچرخهسوار هیچ تیم و قرارداد باشگاهی ندارند و مسابقات لیگ که برای کسب درآمد ورزشکاران هست، برگزار نمیشود. حتی ملیپوشان ما هم درآمدی از محل دوچرخهسواری ندارند.
رکابزن ملیپوش تبریزی معتقد است که در این رشته تبعیض جنسیتی نیز وجود دارد، او در این خصوص گفت: هیئت دوچرخهسواری تبریز برای پسران در هر رده سنی و همه رشتهها تیمهای مختلف باشگاهی تشکیل داده ولی دختران دوچرخهسوار از این قضیه بینصیب هستند. با اینکه بانوان تبریزی در ردههای سنی مختلف جزو ملیپوشان و مدالآوران کشور محسوب میشوند، اما همواره مظلوم واقع شده و در بحث تیمداری مورد غفلت قرار میگیرند.
وجدی خاطرنشان کرد: به تازگی دختران دوچرخهسوار ما در مسابقات المپیاد استعدادهای برتر کشور توانستند بیشترین عناوین را کسب کنند که نشان از ظرفیت بالای بخش بانوان دارد. با این حال، تیمی وجود ندارد که از این استعدادها حمایت کند و در چنین شرایطی خواهند سوخت.
وی ادامه داد: شنیدیم که مس سونگون قصد دارد سال آینده در دوچرخهسواری آقایان تیمداری کند و این باشگاه قول مساعد داده است اما برای بخش بانوان هیچ برنامهای وجود ندارد. انتظار میرود که مس سونگون یا حتی دانشگاه آزاد به بخش بانوان نیز توجه کنند. این بیاعتناییها درحالی است که هزینه تیمداری در بخش بانوان نسبت به آقایان بسیار پایین بوده و از لحاظ کسب مدال بازدهی بهتری دارد.
این دختر دوچرخهسوار در خاتمه از عملکرد فدراسیون دوچرخهسواری نیز انتقاد کرده و متذکر شد: همیشه در بحث تیمداری و جذب اسپانسر با مشکلات زیادی مواجه هستیم و فدراسیون دوچرخهسواری بسیار ضعیف عمل میکند. به علت عدم تیمداری در طول فصل به هیچ مسابقهای اعزام نمیشویم که این موضوع باعث بیانگیزگی ورزشکاران و پایین آمدن سطح بدنی آنها میشود.
کد خبر 123